Kemal Öztürk [turkoY]
full time developer & photographer in the rest of the time
0   /   100
full time developer & photographer in the rest of the time

Kemal Öztürk [turkoY]

Aşağı çek

Merhabalar efenim ;

Ben Kemal Öztürk, ama internetin derin sularında beni "Turkoy" olarak tanıyabilirsiniz. Bu lakap, bilgisayar dünyasının 90'lı yıllarının tozlu sayfalarında doğdu ve o zamandan beri benimle birlikte büyüdü.

Bilgisayarlarla olan maceram, 90'lı yıllarda başladı. O zamanlar, internetin bir marifet sayıldığı dönemlerde, hack ve güvenlik dünyasına adım attım. O zamandan beri klavyemden dumanlar çıkaracak kadar kod yazdım ve sistemi en güvenli hale getirmek için türlü oyunlar oynadım.

Ancak sadece bilgisayar ekranlarına kilitlenmedim. Görüntü işleme ve IoT projeleri üzerinde de uzun yıllardır çalışıyorum. Teknolojinin bu alanlarında yeni sınırları zorlamaktan ve en karmaşık problemleri çözmekten büyük keyif alıyorum.

2000'li yıllardan bugüne kadar fotoğrafçılıkla da iç içe bir hayat sürdüm. Farklı projelerle dolu bir portföy oluşturdum, yarışmalara katıldım ve fotoğrafın büyülü dünyasında kendime sağlam bir yer edindim. Her karede, her pikselde bir hikaye saklıdır derler, işte ben de bu hikayeleri yakalamayı seviyorum.

Kısacası, teknoloji ve sanatın birleştiği noktada duran biriyim. Hem ciddiyim hem de eğlenceli bir bakış açısına sahibim. Çünkü hayatta, dengeyi bulmak önemlidir; biraz kod, biraz sanat, biraz da kahve, işte benim tarifim bu!

20
photographer [ years ]
15
developer [ years ]

Development

Yazılım dünyasında kendimi bulduğum bir serüvenin içerisindeyim. Kodların ve algoritmaların karmaşık dünyasında gezinmek, benim için adeta bir sanat gibi. 90'lı yıllarda başladığım bu yolculuk, o günden bugüne kadar beni sürekli geliştirdi ve daha da ileriye taşıdı. Yazılımla ilk tanışmam, internetin ve bilgisayarların henüz yeni yeni hayatımıza girdiği zamanlara dayanıyor. O dönemde, sistem güvenliği ve hack dünyasında kendimi keşfettim. Bugün ise, yazılımın her alanında kendimi geliştirmiş, karmaşık problemleri çözen, yeni projeler üreten bir profesyonel olarak kariyerime devam ediyorum. Benim için yazılım, sadece kod yazmak değil; aynı zamanda bir problem çözme sanatı. Her satır kod, karmaşık bir problemin çözümüne giden bir adım ve bu süreçteki yaratıcılığı ve disiplini seviyorum. Teknolojinin sınırlarını zorlamak, sürekli olarak kendimi yenilemek ve yeni şeyler öğrenmek, benim için vazgeçilmez bir tutku.

D

Photography

Fotoğrafın büyülü dünyasında kendimi bulduğum bir yolculuğun peşindeyim. Işıkla, renklerle ve kompozisyonlarla dans eden anların peşinde koşmak, bana her zaman ilham verdi. Her kare, yeni bir hikâye, yeni bir bakış açısı demek; bu yüzden, fotoğraf makinemle her anı ölümsüzleştirmek için sabırsızlanıyorum. Fotoğrafçılıkla olan yolculuğum yıllar önce başladı ve o günden beri farklı projelerde kendimi ifade ettim. Doğanın derinliklerinden şehirlerin dinamik ritmine kadar, birçok farklı konuda çalışmalar yaptım. Her çekimde, kendimi daha fazla keşfettim ve bu keşifleri başkalarına da aktarmaktan büyük keyif aldım. Benim için fotoğraf, sadece bir görüntü yakalamak değil; aynı zamanda bir duygu, bir anı ve bir hikâye yakalamaktır. Her karede, gözle görünmeyeni, yürekte hissedileni ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü inanıyorum ki, en iyi fotoğraf kalpten gelen bir duygu ile çekilendir.

P